Globaal Medisch Dossier

Uw huisarts staat in voor het bijhouden en coördineren van uw Globaal Medisch Dossier (GMD). Het verzamelen van al uw medische gegevens door één huisartspraktijk draagt bij tot een verhoogde kwaliteit van de zorg voor uw gezondheid. Uw huisarts is het best geplaatst om een verwijzing "op maat" te organiseren, en dankzij dit globaal medisch dossier wordt de communicatie tussen de specialist, uw huisarts en andere zorgverstrekkers geoptimaliseerd.

Waarom kiezen voor een Globaal Medisch Dossier?

  • Uw medische gegevens worden op één plaats verzameld en bijgehouden.

  • U en uw huisarts krijgen hierdoor een volledig beeld van uw gezondheidstoestand.

  • Nutteloze onderzoeken en dubbele behandelingen worden vermeden.

  • Uitwisseling van gegevens en doorverwijzing naar andere zorgverleners gebeuren vlotter (bijvoorbeeld bij hospitalisatie).

  • Bovendien krijgt u 30 procent remgeldvermindering voor consultaties bij de huisarts die het GMD bijhoudt of bij een andere huisarts die toegang heeft tot het GMD (bv. omdat hij in hetzelfde huisartsennetwerk werkt). In de meeste gevallen wordt ook meer terugbetaald voor een huisbezoek.

Een Globaal Medisch Dossier openen?

Iedereen kan tijdens een raadpleging of bij een huisbezoek van de huisarts een globaal medisch dossier laten aanleggen. Vraag het aan je vaste huisarts.